Продукти: (за 5 порции)
• 750 г телешки гърди
• 2 яйца
• 100 г бял хляб
• 1 к.ч. прясно мляко
• 50 г смлени бадеми
• 2 с.л. краве масло
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 с.л. коняк
• 1 лимон
• 1-2 с.л. галета,
• индийско орехче
• лимонов сок
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Измиваме телешките гърди, посоляваме ги и внимателно отделяме месото от ребрата в долната широка част така, че да се получи джоб.
Разбиваме яйцата на пяна с малко повече от половината масло, прибавяме накиснатия в млякото и изстискан бял хляб, смлените бадеми и ситно нарязания магданоз. Подправяме със сол, черен пипер, индийско орехче и лимонов сок. Ако е необходимо, сгъстяваме плънката с галета или я разреждаме с прясно мляко.
Пълним сместа не много плътно в джоба. Зашиваме гърдите и ги печем в умерена фурна, докато добият златистокафяво оцветяване, като често ги обливаме с отделения сос. Когато месото се изпече, изваждаме конеца, а печеното оставяме малко да постои.
Нарязваме месото на парчета с дебелина около 1 пръст, които подреждаме в затоплена чиния. Заливаме със соса от печенето /можем да го поднесем отделно/, към който сме прибавили 1 ч.л. брашно, 1 с.л. коняк, 1 ч.л. масло и 1 ч.л. сметана и сме го подправили със сол и черен пипер.
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...