Кулинарни рецепти » Агнешка плешка с пълнеж от кайсии

 Агнешка плешка с пълнеж от кайсии

Продукти: (за 6 порции)

• 1 агнешка плешка
• 30 г краве масло
• черен пипер, сол

За плънката:

• 250 г ориз
• 150 г сушени кайсии
• 2 с.л. стафиди
• 2 с.л. бадеми
• 1щипка канела
• 1 щипка кориандър
• 1 щипка джинджифил
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме кайсиите във вода за няколко часа и ги нарязваме на дребно. Бланшираме бадемите. Сваряваме ориза в подсолена вода, изцеждаме го и прибавяме останалите продукти за плънката.

В агнешката плешка оформяме “джоб” и подправяме със сол и пипер отвътре и отвън. Напълваме плешката и зашиваме отвора с конец. Намазваме отгоре с разтопеното масло и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало