Кулинарни рецепти » Агнешка плешка с пълнеж от кайсии

 Агнешка плешка с пълнеж от кайсии

Продукти: (за 6 порции)

• 1 агнешка плешка
• 30 г краве масло
• черен пипер, сол

За плънката:

• 250 г ориз
• 150 г сушени кайсии
• 2 с.л. стафиди
• 2 с.л. бадеми
• 1щипка канела
• 1 щипка кориандър
• 1 щипка джинджифил
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме кайсиите във вода за няколко часа и ги нарязваме на дребно. Бланшираме бадемите. Сваряваме ориза в подсолена вода, изцеждаме го и прибавяме останалите продукти за плънката.

В агнешката плешка оформяме “джоб” и подправяме със сол и пипер отвътре и отвън. Напълваме плешката и зашиваме отвора с конец. Намазваме отгоре с разтопеното масло и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Начало