Кулинарни рецепти » Пилаф на пашата

 Пилаф на пашата
/Турция/

Продукти: (за 4 порции)

• 200 г продълговат ориз
• 200 г кайма
• 2 ч.ч. бульон
• 1 филия сух хляб
• 60 г краве масло
• 1 к.ч. натрошени фастъци
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме ориза за 1 час в топла подсолена вода, след което прецеждаме. Загряваме част от маслото и пържим ориза, докато стане златист. Заливаме с горещ бульон, посоляваме и го слагаме в силна фурна за 30 мин, докато поеме бульона.

Омесваме каймата с накиснатия хляб, черен пипер и сол. Оформяме малки кюфтенца, които изпържваме в мазнината. Отделно изпържваме натрошените фъстъци.

Когато пилафът стане готов, разстиламе го върху плато. Отгоре нареждаме кюфтенцата. Поръсваме с изпържените фъстъци и подправяме с черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Начало