Продукти: (за 5 порции)
• 750 г телешка кайма
• 1-2 филии сух бял хляб
• 6-7 яйца
• 1 глава лук
• 1 с.л. доматено пюре
• 1-2 с.л. олио
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1-2 дафинови листа
• магданоз, чубрица, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме каймата и я смесваме с хляба, предварително накиснат в прясно мляко или вода, 1 яйце, ситно нарязаните лук и магданоз, малко стрита чубрица и счуканите дафинови листа. Омесваме каймата и върху влажна дъска правим лист с дължината на тавичката, в която ще печем.
Сваряваме твърдо 3-4 яйца и ги нареждаве в средата на каймата едно до друго по дължина. Завиваме каймата на руло около яйцата. Слагаме рулото в тавичка, наливаме 1 ч.ч. гореща вода, в която сме размили доматеното пюре. Поливаме с олиото и печем в умерена фурна, като често заливаме месото със соса.
Разбиваме 2-3 яйца с киселото мляко и със сместа заливаме кюфтето, когато е напълно опечено. Слагаме отново в силна фурна, за да се запече заливката.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...