Кулинарни рецепти » Дълго кюфте пълнено с яйца

 Дълго кюфте пълнено с яйца

Продукти: (за 5 порции)

• 750 г телешка кайма
• 1-2 филии сух бял хляб
• 6-7 яйца
• 1 глава лук
• 1 с.л. доматено пюре
• 1-2 с.л. олио
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1-2 дафинови листа
• магданоз, чубрица, сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме каймата и я смесваме с хляба, предварително накиснат в прясно мляко или вода, 1 яйце, ситно нарязаните лук и магданоз, малко стрита чубрица и счуканите дафинови листа. Омесваме каймата и върху влажна дъска правим лист с дължината на тавичката, в която ще печем.

Сваряваме твърдо 3-4 яйца и ги нареждаве в средата на каймата едно до друго по дължина. Завиваме каймата на руло около яйцата. Слагаме рулото в тавичка, наливаме 1 ч.ч. гореща вода, в която сме размили доматеното пюре. Поливаме с олиото и печем в умерена фурна, като често заливаме месото със соса.

Разбиваме 2-3 яйца с киселото мляко и със сместа заливаме кюфтето, когато е напълно опечено. Слагаме отново в силна фурна, за да се запече заливката.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Начало