Продукти: (за 4 порции)
• 4 телешки котлета
• 80 г шунка
• 1 ч.ч. сухо бяло вино
• 4 с.л. олио
• 2 глави лук
• 2 моркова
• 40 г краве масло
• 2 с.л. галета
• 1-2 зърна хвойна /по желание/
• 2 с.л. лимонов сок
• риган, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изтъняваме котлетите с дървено чукче и ги намазваме със смес от лимоновия сок, счуканата хвойна, риган, черен пипер и сол. Оставяме ги да престоят 20-30 мин, след което ги изпържваме от двете страни в сгорещеното олио. Изваждаме ги и в същата мазнина изпържваме ситно нарязания лук и нарязаните на кубчета моркови.
Разстиламе изпържените зеленчуци в тавичка и върху тях нареждаме котлетите. Заливаме с виното и с 1 ч.ч. гореща вода. Слагаме върху всеки котлет по малко от ситно нарязаната шунка. Поръсваме със смес от галетата и ситно нарязан магданоз. Слагаме и по парченце от маслото и запичаме в предварително загрята слаба фурна, докато месото омекне и течността се поизпари.
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...