Кулинарни рецепти » Огретен с тиквички

 Огретен с тиквички

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г тиквички
• 800 г телешка кайма
• 7-8 картофа
• 3-4 с.л. олио
• 1 глава лук
• 1-2 скилидки чесън
• черен пипер, сол

За соса:

• 50 г настърган кашкавал
• 40 г краве масло
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 яйце
• 1 с.л. брашно
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на ситно чесъна и лука и ги пържим 2-3 мин на слаб огън. Прибавяме каймата и запържваме на силен огън при непрекъснато бъркане. Прибавяме подправките и оставяме на огъня още няколко минути.

Сваряваме картофите в подсолена вода и ги оставяме да се отцедят. След това ги обелваме и нарязваме на кръгчета.

Обелваме и измиваме тиквичките. Нарязваме ги на кръгчета и ги пържим до златисто оцветяване.

Приготвяме соса като разтопяваме маслото, прибавяме брашното и леко го запържваме на слаб огън. Наливаме прясното мляко, поръсваме със сол и черен пипер и оставяме да се вари 7-8 мин. След това прибавяме настъргания кашкавал, отстраняваме от огъня и застройваме с разбитото яйце.

Разстиламе запържената кайма в намаслена тавичка, покриваме с тиквичките, а върху тях нареждаме картофите. Заливаме ястието със соса и запичаме за 10 мин в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Начало