Кулинарни рецепти » Драмска яхния

 Драмска яхния

Продукти:

• 1,5 кг телешко месо
• 1 пакетче краве масло
• 1 кг едър арпаджик
• 1 глава лук
• 50 г брашно
• 2 глави чесън
• 150 мл бульон
• 100 мл червено вино
• 100 г бекон
• 1 ч.л. червен пипер
• 5-6 зърна бахар
• 15-20 зърна черен пипер
• 1-2 дафинови листа
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязаното на дребни кубчета месо запържваме заедно със ситно нарязаната глава лук, брашното, червения пипер, дафиновите листа, бахара и черния пипер.

Щом продуктите поомекнат, прехвърляме сместа в глинен гювеч. Заливаме с виното и бульона. Арпаджика почистваме и задушаваме леко с масло, след което го прибавяме към месото заедно с изчистения чесън. Прибавяме бекона, нарязан на ивички.

Сосът трябва да покрие месото и лука. При нужда добавяме още бульон. Захлупваме гювеча и замазваме капака му с тесто. Поставяме го в умерено загрята фурна и задушаваме 2-3 часа.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Начало