Кулинарни рецепти » Задушен заек по сливенски

 Задушен заек по сливенски

Продукти: (за 5 порции)

• 1 заек /около 1,5 кг/
• 1,5 к.ч. олио
• 50 г сланина
• 1-2 с.л. брашно
• 1-2 моркова
• 1 парче целина
• 1-2 домата
• 1 глава лук
• 300 г арпаджик
• 2-3 скилидки чесън
• 1 к.ч. сухо бяло вино
• 100 г маслини
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 дафинов лист
• бахар, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме заека на порции, които шпековаме със сланината. Изпържваме ги в сгорещената мазнина и ги изваждаме. В същата мазнина запържваме ситно нарязания лук, брашното и доматеното пюре. Заливаме с виното и с малко вода /или бульон/, посоляваме и прибавяме дафинов лист, бахар и черен пипер на зърна.

Отделно задушаваме нарязаните на кубчета моркови и целина, целите лукчета арпаджик и скилидки чесън. Слагаме ги в соса заедно с изпържените порции месо. Прибавяме целите доматчета и маслините. Захлупваме плътно, замазваме капака с тесто и задушаваме във фурната.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Начало