Кулинарни рецепти » Шиш кебап в було

 Шиш кебап в було

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г агнешко месо
• 1 агнешко було
• 1 к.ч. олио
• 4 глави лук
• 4 домата
• 4 люти чушки
• 1 к.ч. бяло вино
• 1 ч.л. червен пипер
• джоджен, магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото, лука и доматите на кубчета, а лютите чушлета – на парченца. Нанизваме продуктите на шишове, като редуваме месо, лук, чушка, домат. Подправяме с магданоз, джоджен, черен пипер и сол на вкус. Увиваме шишовете два по два в парчета от булото.

Нареждаме ги в намаслена тавичка и ги заливаме с олиото и виното. Добавяме 1 ч.ч. гореща вода и печем 30 мин в умерена фурна, като от време на време обръщаме шишовете, за да не загори булото. Преди сервиране поръсваме с наситнен магданоз и черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Начало