Кулинарни рецепти » Воденичарска каварма

 Воденичарска каварма

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг крехко свинско месо
• 300 г гъби
• 4-5 глави кромид лук
• 500 г свински черен дроб
• 4 с.л. мазнина
• 3-4 с.л. вино
• 1-2 люти чушки
• чубрица, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на късчета и го задушаваме в мазнина и малко вода.

Прибавяме филийките лук, а малко след това и нарязаните на кубчета дроб и гъби.

Слагаме виното и малко вода, подправяме с черния пипер и чубрицата, посоляваме и печем ястието в пръстен гювеч.

Автор: Величка Каменова

Представяме Ви:

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало