Продукти:
• 1 кг агнешки дреболии
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 3 връзки пресен лук
• 3-4 домата
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. ситно нарязан джоджен
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме дреболиите на ситно и ги запържваме в разтопеното масло. Щом поомекнат, прибавяме доматеното пюре, размито в топла вода, червения пипер и нарязания пресен лук. Наливаме топла вода, която да покрие продуктите и задушаваме 15 мин на умерен огън.
После посоляваме, поръсваме черен пипер и ситно нарязан джоджен, разбъркваме и прехвърляме в предварително затоплен глинен гювеч. Печем в умерена фурна.
Щом дреболиите омекнат, покриваме с доматите, нарязани на колелца, и продължаваме да печем, докато гювечът остане на мазнина.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...