Продукти:
• 1 малко пиле
• 400-500 г сланина
• 500 г нетлъсто свинско месо
• 3 с.л. бренди
• 1 дафинов лист
• 1/2 ч.л. настърган корен от магданоз
• 3 с.л. бренди
• 1-2 стръкчета мащерка
• 1-2 с.л. свинска мас
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Отделяме месото от гърдите на пилето. Обескостяваме останалото месо и го прекарваме два пъти през месомелачка заедно със свинското месо и 200 г сланина. Прибавяме настъргания магданозен корен, брендито, черен пипер и сол и претриваме през цедка. Бъркаме, докато получим гъста каша.
Покриваме дъното на дълбок огнеупорен съд с част от нарязаната на парченца сланина, прибавяме дафиновия лист, мащерката и половината от приготвената каша, покриваме с тънки филийки от пилешките гърди и парченца сланина, а отгоре разстиламе останалата каша. Отново покриваме с парченца сланина, притискаме, захлупваме и печем 2 часа в слаба фурна.
Покриваме готовия пастет с кърпа, притискаме с дъсчица и камък и оставяме да престои 12 часа. След това го заливаме с разтопена свинска мас и поднасяме.
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....