Продукти:
• 100 г тарама хайвер
• 1 глава лук
• 250 мл олио
• 4 картофа
• 1 лимон
• магданоз, маслини за украса
Начин на приготвяне:
Накисваме хайвера в малко вода или мляко да се пообезсоли за около 30-40 мин. Отцеждаме и в дълбока купа го разбиваме с миксера, като по време на биенето на много тънка струйка изсипваме олиото.
Сварените картофи обелваме и пасираме на пюре. Прибавяме ги в бухналия хайвер, подправяме с лимоновия сок, като внимателно разбъркваме. Поднасяме хайвера украсен с маслинки и магданоз .
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...