Продукти:
• 6-8 печени и белени чушки
• 1 печена люта чушка
• 1/2 кофичка изцедено овче кисело мляко
• 1 ч.ч. натрошено сирене
• 1 к.ч. прясно мляко
• 3 твърдо сварени яйца
• 5-6 скилидки чесън
• 2 с.л. олио
Начин на приготвяне:
Изпечените и обелени чушки нарязваме на малки парченца, прибавяме киселото и прясното мляко, сиренето, нарязаните на ситно или настъргани на едро ренде яйца, счукания чесън, олиото и нарязаната на ситно печена лютива чушка. Разбъркваме и сервираме.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...