Кулинарни рецепти » Зимен пастет

 Зимен пастет

Продукти:

• 200 г моркови
• 200 г броколи
• 1 глава лук
• по-големи листа от зеле
• 600 мл зеленчуков бульон
• 100 г грис
• 1 ч.ч. сметана
• 4 яйца
• 1 щипка настъргано индийско орехче
• сол

Начин на приготвяне:

Морковите разрязваме надлъжно на две, а броколите накъсваме на розички.

Варим морковите 5 мин в 300 мл кипящ бульон, прибавяме броколите и лука и варим още 5 мин. Изваждаме зеленчуците и наливаме останалото количество бульон. Възвираме течността и бланшираме в нея 3 мин зелевите листа. Обливаме ги със студена вода. Отново доливаме бульона до 300 мл прибавяме гриса и с енергично бъркане сгъстяваме.

Оставяме кашата да изстине и прибавяме с бъркане едно по едно яйцата, както и подправките.

Намазняваме правоъгълна тавичка, настиламе дъното със зелеви листа, върху тях подреждаме обварените зеленчуци, нарязани на формички по желание, заливаме с кашата, отгоре настиламе останалите зелеви листа, покриваме с алуминиево фолио и печем на 180°С около 1 час.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Начало