Кулинарни рецепти » Карловска разядка

 Карловска разядка

Продукти:

• 200 г сирене
• 1 кафена чаша олио
• 1 филия бял хляб
• 60-70 г орехови ядки
• 1 глава чесън

Начин на приготвяне:

Настъргваме или натрошаваме сиренето.

Счукваме чесъна заедно със солта и го смесваме със смлените орехи. Разбиваме енергично, като постепенно смесваме с олиото и накиснатия и отцеден хляб.

Накрая прибавяме сиренето.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало