Кулинарни рецепти » Пастет от червено цвекло

 Пастет от червено цвекло

Продукти:

• 1 кг червено цвекло
• 1 кофичка кисело мляко
• 4 с.л. лимонов сок
• 2 с.л. кимион
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме цвеклото и го варим в подсолена вода до омекване. Отцеждаме и го оставяме да изстине.

Нарязваме цвеклото на парченца и го пасираме, като прибавяме млякото и подправките. Поднасяме със сухари.

Автор: Ирена Колева

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Начало