Продукти:
• 2 големи червени чушки
• 2 скилидки чесън
• 4 сухара
• 100 г орехи
• 4 с. л. олио
• оцет, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме чушките от семките, нарязваме ги и слагаме в дълбок съд. Добавяме нарязания чесън, счукания сухар, смлените орехи, олиото, оцета и солта. Пасираме всичко с пасатор или миксер.
Поставяме пастета в подходяща чиния и украсяваме с парченца чушка, орехови ядки и пр. (Добре е да използваме по-месести чушки.)
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...