Продукти:
• 250 г кренвирши
• 1 патладжан
• 125 г майонеза
• 3 скилидки чесън
• 1 к.ч. орехови ядки
• магданоз, лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме кренвиршите на парченца и ги прекарваме през месомелачка заедно с изпечения и обелен патладжан, почистените скилидки чесън и ореховите ядки.
Към получената пюреобразна маса прибавяме 2/3 от майонезата. Подправяме на вкус с лимонов сок и сол, разбъркваме добре и украсяваме с останалата майонеза и листа от магданоз.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...