Кулинарни рецепти » Пастет от кренвирши, патладжани и майонеза

 Пастет от кренвирши, патладжани и майонеза

Продукти:

• 250 г кренвирши
• 1 патладжан
• 125 г майонеза
• 3 скилидки чесън
• 1 к.ч. орехови ядки
• магданоз, лимонов сок, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме кренвиршите на парченца и ги прекарваме през месомелачка заедно с изпечения и обелен патладжан, почистените скилидки чесън и ореховите ядки.

Към получената пюреобразна маса прибавяме 2/3 от майонезата. Подправяме на вкус с лимонов сок и сол, разбъркваме добре и украсяваме с останалата майонеза и листа от магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Начало