Кулинарни рецепти » Пастет от карфиол

 Пастет от карфиол

Продукти:

• 1 малка глава карфиол
• 250 г картофи
• половин пакетче краве масло
• 2 яйца
• 1 домат
• черен пипер, сол

За соса:

• 1 малка глава лук
• 1 с.л. краве масло
• 2 домата
• сок от 1 лимон
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накъсваме карфиола на розички. Слагаме го заедно с обелените картофи в тенджера под налягане, заливаме с 2 ч.ч. подсолена вода, затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска намаляме огъня и варим 15 мин.

Смачкваме сварените продукти на пюре и прибавяме към тях маслото, яйцата, сол и черен пипер. Разбъркваме и изсипваме сместа в малък намаслен съд. Варим на водна баня в умерена фурна около 40 мин.

Оставяме готовия пастет да изстине и след това го слагаме в хладилник.

Запържваме леко в маслото ситно нарязания лук за соса. Щом се зачерви, слагаме обелените и настъргани домати и варим 5-6 мин на умерен огън, като непрекъснато бъркаме.

Накрая прибавяме лимоновия сок, поръсваме със ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол, отстраняваме от огъня и оставяме да изстине. При поднасяне заливаме пастета с приготвения сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Начало