Кулинарни рецепти » Хайвер от тиквички

 Хайвер от тиквички

Продукти:

• 1 кг съвсем млади тиквички
• 6 с.л. олио
• 2 стръка пресен чесън
• 2 с.л. счукани орехови ядки
• 3 с.л. ситно нарязан копър
• 3 с.л. ситно нарязан магданоз
• оцет, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме тиквичките на филийки с дебелина 1 см. Посоляваме и ги слагаме в гевгир да се отцедят. Нареждаме в тавичка и ги заливаме с олиото. Покриваме тавичката с алуминиево фолио и печем тиквичките в умерена фурна.

Разбиваме с миксер опечените и изстинали тиквички на пюре, прибавяме счукания чесън, орехите, магданоза и копъра, оцет и сол на вкус. Бъркаме до получаването на гладка смес и оставяме хайвера да се охлади 1 час в хладилник.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало