Продукти:
• 1 кг съвсем млади тиквички
• 6 с.л. олио
• 2 стръка пресен чесън
• 2 с.л. счукани орехови ядки
• 3 с.л. ситно нарязан копър
• 3 с.л. ситно нарязан магданоз
• оцет, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме тиквичките на филийки с дебелина 1 см. Посоляваме и ги слагаме в гевгир да се отцедят. Нареждаме в тавичка и ги заливаме с олиото. Покриваме тавичката с алуминиево фолио и печем тиквичките в умерена фурна.
Разбиваме с миксер опечените и изстинали тиквички на пюре, прибавяме счукания чесън, орехите, магданоза и копъра, оцет и сол на вкус. Бъркаме до получаването на гладка смес и оставяме хайвера да се охлади 1 час в хладилник.
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...