Продукти:
• 500 г почистени спаначени корени
• 2 стръка пресен чесън
• 2 филии сух бял хляб
• 1 к.ч. счукани орехови ядки
• 4-5 с.л. олио
• магданоз, копър
• лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Варим коренчетата 10 мин в подсолена вода. Отцеждаме ги и докато са топли, прибавяме накиснатия и отцеден хляб. Разбиваме с миксера, като наливаме по малко от олиото.
Счукваме бялата част от чесъна, а зелената нарязваме на ситно. Прибавяме към разбитите спаначени корени. Прибавяме и ситно нарязаните копър и магданоз. Подправяме със сол и лимонов сок. Оформяме в чиния и украсяваме с ореховите ядки.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...