Кулинарни рецепти » Хайвер от грис

 Хайвер от грис

Продукти:

• 1 ч.ч. грис
• 5 ч.ч. вода
• 1 малка глава лук
• 1 к.л. лютеница
• 1 жълтък
• сокът на 1 лимон и малко разтворено лимонтузу
• 2 ч.ч. олио
• сол

Начин на приготвяне:

Слагаме водата с малко сол на огъня да заври. При непрекъснато бъркане прибавяме гриса на тънка струйка, за да не стане на бучки. След 2-3 минути, през които бъркането не спира, грисът е готов.

Оставяме го да изстине напълно. Прибавяме жълтъка, лютеницата, лимоновия сок, настъргания на ситно ренде лук и малко сол. Разбъркваме добре.

При непрекъснато бъркане на сместа с миксера сипваме по малко олиото. В процеса на бъркането подправяме на вкус със сол и лимонтузу. Готовият хайвер съхраняваме в буркан в хладилника.

Автор: Койна Момчева

Представяме Ви:

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Начало