Продукти: (за 4 порции)
• 1 ч.ч. стар фасул
• 3-4 едри скилидки чесън
• 1 парче праз /бялата част/
• 1 бурканче лютеница
• сол, олио
Начин на приготвяне:
Сваряваме боба в подсолена вода, отцеждаме и го пасираме. Докато пюрето е топло, подправяме с олио, сол, наситнен праз и счукан чесън. По желание може да размием чесъна в малко оцет.
Разбъркваме хубаво боба с тези продукти, изчакваме да изстине и прибавяме лютеницата.
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...