Продукти: (за 4 порции)
• 1 ч.ч. стар фасул
• 3-4 едри скилидки чесън
• 1 парче праз /бялата част/
• 1 бурканче лютеница
• сол, олио
Начин на приготвяне:
Сваряваме боба в подсолена вода, отцеждаме и го пасираме. Докато пюрето е топло, подправяме с олио, сол, наситнен праз и счукан чесън. По желание може да размием чесъна в малко оцет.
Разбъркваме хубаво боба с тези продукти, изчакваме да изстине и прибавяме лютеницата.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...