Кулинарни рецепти » Боб с лютеница

 Боб с лютеница

Продукти: (за 4 порции)

• 1 ч.ч. стар фасул
• 3-4 едри скилидки чесън
• 1 парче праз /бялата част/
• 1 бурканче лютеница
• сол, олио

Начин на приготвяне:

Сваряваме боба в подсолена вода, отцеждаме и го пасираме. Докато пюрето е топло, подправяме с олио, сол, наситнен праз и счукан чесън. По желание може да размием чесъна в малко оцет.

Разбъркваме хубаво боба с тези продукти, изчакваме да изстине и прибавяме лютеницата.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Начало