Продукти:
• 1 ч.ч. заквасена сметана
• 1 к.ч. кисело мляко
• 200 г мариновани гъби
• 2 твърдо сварени яйца
• 1 маринована червена пиперка
• 1 лимон
• 1-2 с.л ситно нарязан копър
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разбъркваме сметаната с киселото мляко и я подправяме на вкус с черен пипер и сол.
Нарязваме гъбите на ивички, отделяме малко за украса, а останалите сипваме в сметаната. Прибавяме едното яйце, нарязано на ситно, и ситно нарязания копър. Разбъркваме и разпределяме сместа в широки стъклени чаши.
Украсяваме с останалите гъби, кръгчета от второто яйце, ивички от чушката и резенчета лимон. Поръсваме малко ситно нарязан копър.
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...