Кулинарни рецепти » Топеница

 Топеница

Продукти:

• 15-16 опечени чушки
• 1 кг отцедено кисело мляко
• 250 г сирене
• 4 твърдо сварени яйца
• 5-6 скилидки чесън
• 1 к.ч. олио
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме опечените чушки на дребно. Прибавяме отцеденото кисело мляко, натрошеното сирене, нарязаните на малки кубчета яйца и счукания чесън.

Наливаме на тънка струйка олиото и разбъркваме много добре. Посоляваме и изсипваме предястието в голяма чиния за сервиране.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Начало