Продукти:
• 1 средно голяма маруля
• 200 г топло пушена скумрия
• 1 глава лук
• 1 чушка
• 1 глава чесън
• 1 ч.ч. майонеза
• 1 с.л. ситно нарязан копър
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука, чушката и марулята на тънки ивички.
Обелваме кожата на рибата, отстраняваме костите и я нарязваме на мънички кубчета. Смесваме с майонезата и счукания с малко сол чесън.
Прибавяме нарязаните зеленчуци, посоляваме на вкус и разбъркваме.
Отгоре поръсваме със ситно нарязан копър.
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...