Кулинарни рецепти » Рошкови пасти

 Рошкови пасти

Продукти:

• 6 яйца
• 140 г захар
• 140 г рошкови
• 50 г бадеми
• малко канела
• брашно и мазнина за тавата
• мармалад от шипки
• сметана за гарниране

Начин на приготвяне:

Бием яйцата на сняг със захарта. Прибавяме рошковите, канелата и смлените бадеми. Омесваме добре. Печем сместа в тавичка, намазана с масло и поръсена в брашно.

След като се опече, нарязваме блата на малки пастички. Отгоре намазваме с мармалад от шипки и шприцоваме със сметана.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Начало