Продукти: (за 4 порции)
• 500 г спанак
• 1 ч.ч. ориз
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. галета
• 3 с.л. краве масло
• 4 яйца
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме ориза в прясното мляко и го оставяме да изстине.
Попарваме спанака в кипяща вода и отцеждаме. Нарязваме го на ситно и го запържваме в сгорещеното масло. Прибавяме галетата и посоляваме.
Разбъркваме ориза с разбитите яйца и в намаслена тавичка разстиламе пласт спанак, пласт ориз, отново спанак и отново ориз. Завършваме с пласт от спанак, слагаме тук там парченца масло и запичаме в умерена фурна. Поръсваме готовото суфле с черен пипер.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...