Продукти: (за 4 порции)
• 3-4 глави целина
• 1 глава лук
• 2-3 моркова
• 1 глава чесън
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 к.ч. олио
• 1 1/2 ч.ч. прясно мляко
• 2-3 яйца
• 1 с.л. доматено пюре
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме целината и я нарязваме на филийки с дебелина около 5 мм, които изпържваме до златисто в половината от мазнината.
В останалата мазнина запържваме ситно нарязания лук и морковите, които сме настъргали на едро ренде. Когато морковите поомекнат, прибавяме ситно нарязаните магданоз и чесън, черен пипер и сол на вкус.
Нареждаме в тавичка половината от изпържената целина, разстиламе отгоре сместа от лук и моркови и покриваме с останалите филийки целина.
Заливаме ястието с разреденото във вода доматено пюре и печем в умерена фурна. След 15 мин заливаме с разбитите в прясното мляко яйца и запичаме в силна фурна.
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...