Кулинарни рецепти » Мусака от целина

 Мусака от целина

Продукти: (за 4 порции)

• 3-4 глави целина
• 1 глава лук
• 2-3 моркова
• 1 глава чесън
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 к.ч. олио
• 1 1/2 ч.ч. прясно мляко
• 2-3 яйца
• 1 с.л. доматено пюре
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме целината и я нарязваме на филийки с дебелина около 5 мм, които изпържваме до златисто в половината от мазнината.

В останалата мазнина запържваме ситно нарязания лук и морковите, които сме настъргали на едро ренде. Когато морковите поомекнат, прибавяме ситно нарязаните магданоз и чесън, черен пипер и сол на вкус.

Нареждаме в тавичка половината от изпържената целина, разстиламе отгоре сместа от лук и моркови и покриваме с останалите филийки целина.

Заливаме ястието с разреденото във вода доматено пюре и печем в умерена фурна. След 15 мин заливаме с разбитите в прясното мляко яйца и запичаме в силна фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Начало