Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг пресни печурки
• 150 г краве масло
• 3 глави лук
• 100 г натрошено сирене
• 3-4 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 3-4 домата
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Отделяме пънчетата на гъбите и заедно с лука ги нарязваме на дребно. Запържваме ги в половината от маслото, към което сме добавили малко вода и 1 щипка сол.
Щом омекнат, отстраняваме от огъня и ги смесваме с дребно нарязаните домати, 1 твърдо сварено яйце, също нарязано на дребно, натрошеното сирене, ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол.
Във всяка гъба капваме по малко разтопено масло и пълним с приготвената смес. Нареждаме напълнените гъби в намазнена тавичка, в която сме сипали 2-3 с.л. подсолена вода, и печем в умерена фурна.
След 5 мин заливаме с останалото разтопено масло и печем още 5 мин. Преди да извадим гъбите от фурната, заливаме с останалите яйца, кото сме разбили с прясното мляко и малко сол. Оставяме ястието във фурната, докато се запече заливката.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...