Кулинарни рецепти » Постна мусака

 Постна мусака

Продукти:

• 1кг зелен фасул
• 2-3 стръка пресен лук
• 1/2 пакетче масло
• 2-3 с.л. олио
• 3-4с.л. брашно
• 5 яйца
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 1ч.ч. кисело мляко
• 50 г сирене
• 1/2 връзка копър
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме фасула в леко подсолена вода, докато омекне, без да се разварява. Отцеждаме и го нарязваме на парченца по 1см.

Запържваме го в 3-4 с.л. сгорещено масло. Добавяме в запръжката ситно нарязания лук и подправяме с копъра.

Разбиваме прясното мляко с брашното и трите яйцата и подправяме с черен пипер и сол но вкус. Изсипваме при фасула и разбъркваме добре.

Изсипваме сместа в намазнена тава. Най-отгоре настъргваме сиренето и запичаме до готовост.

Готовата мусака заливаме с разбитите с кисело мляко 2 яйца и допичаме докато хване червена кора.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Начало