Кулинарни рецепти » Салата с яйца и аншоа

 Салата с яйца и аншоа
/Франция/

Продукти:

• 4 твърдо сварени яйца
• 1 малко бурканче филе от аншоа
• 250 г кашкавал
• 12 тънки филийки от франзела
• 45 листа от зелена салата /маруля/

За соса:

• 1 с.л. ябълков оцет
• 1 с.л. горчица
• 1 скилидка чесън
• 3 с.л. олио
• ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме яйцата на четвъртинки.

Разбиваме олиото и оцета, заедно със счукания чесън, ситно нарязания магданоз, черен пипер и сол на вкус.

Застиламе дъното на широка чиния с листата от салата. Нареждаме отгоре препечените филийки, а върху тях подреждаме яйцата, рибните филенца и нарязания на кубчета кашкавал.

Заливаме салатата с приготвения сос и поднасяме веднага.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Начало