Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 1 к.ч. брашно
• 100 г краве масло
• 15 г желатин
• 1 к.ч. сметана
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме пилето в подсолена вода и го оставяме да изстине в бульона. След това го обезкостяваме. Нарязваме месото на тънки и дълги филийки. Нареждаме ги в широка чиния като редуваме месото от бутчетата с филийки бяло месо.
Приготвяме сос от брашното, маслото и прецеден бульон от пилето. Варим соса 5-6 мин, прецеждаме, леко го охлаждаме и смесваме със сметаната. Разбъркваме леко и заливаме пилещкото месо с тази смес.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...