Продукти:
• 1 по-млада пуйка
• 1 пакетче краве масло
• 1 по-голяма кисела зелка
• 500-600 г сланина
• 2-3 ч.ч. зелев сок
• черен и червен пипер
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме пуйката. Отстраняваме костите и я нарязваме на малки късчета. Нарязваме сланината на много тънки филийки.
Изпържваме пуешкото месо и го разпределяме върху филийките сланина. Завиваме рулца, поръсваме ги с черен и червен пипер и ги увиваме в листа от киселата зелка.
Застиламе дъното на голяма тенджера с по-грубите листа на зелката и отгоре нареждаме сармите. Заливаме със зелевия сок, разреден с 2-3 ч.ч. вода, и варим около 1 час на умерен огън.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...