Кулинарни рецепти » Пълнено пиле с месо и зеленчуци

 Пълнено пиле с месо и зеленчуци

Продукти: (за 4 порции)

• 1 малко пиле с дреболиите
• 100 г телешко или свинско месо
• 1 главичка лук
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 с.л. настъргана целина
• 1 с.л. ситно нарязан морков
• 80 г краве масло
• 1 к.ч. пилешки бульон
• 100 г гъби
• 100 г шунка
• 1 с.л. галета
• 1 с.л. настърган кашкавал
• 2 яйца
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото и дреболиите и ги запържваме в половината от маслото. Прибавяме ситно нарязания лук, магданоза, моркова и целината. Подправяме с черен пипер и сол на вкус, заливаме с бульона и задушаваме до омекване на продуктите.

Прибавяме нарязаните шунка и гъби, настъргания кашкавал, разбитите яйца и галетата. Разбъркваме, пълним пилето с тази смес и го зашиваме. Задушаваме го на умерен огън в останалото масло и малко вода.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало