Кулинарни рецепти » Еврейска рецепта

 Еврейска рецепта

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 пиле
• 2 ч.ч. ориз
• 4-5 с.л. олио
• 30 г краве масло
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме пилето в подсолена вода.

Задушаваме ориза на слаб огън в сгорещеното олио. Щом стане прозрачен, наливаме 1 л от бульона, в който сме варили пилето, подправяме на вкус с черен пипер и сол, разбъркваме и прехвърляме в тавичка.

Намазваме свареното пиле с маслото и го слагаме в средата на тавичката. Запичаме в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Начало