Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле около 1,5 кг
• 30 мл зехтин
• 1 по-голяма глава лук
• 1 червена чушка
• 1 зелена чушка
• 2 скилидки чесън
• 200 г продълговат ориз
• 500 мл пилешки бульон
• 250 г консервирани домати
• 150 г гъби
• 2 с.л. доматено пюре
• магданоз, сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на 8 порции, които пържим в малко мазнина, докато леко поруменеят. Отцеждаме и ги държим в топъл съд. В същата мазнина задушаваме нарязаните на ситно лук и чесън, прибавяме нарязаните на ситно чушки и готвим още 4-5 мин.
Прибавяме ориз и също го позапържваме. Наливаме бульона и варим 2 мин. Прибавяме нарязаните на ситно домати заедно със сока им, размитото в малко вода доматено пюре и почистените и наситнени гъби. Подправяме със сол , магданоз и черен пипер.
Прехвърляме пилето в тавичка, заливаме го със зеленчуковата смес и печем 35-40 мин на 180°С.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...