Кулинарни рецепти » Петровско пиле с гъби

 Петровско пиле с гъби

Продукти:

• 1 голямо пиле
• 5-6 връзки пресен лук
• 1 връзка пресен чесън
• 250 г пресни гъби
• 2 с.л. олио
• 500 мл червено вино
• 100 мл пилешки бульон
• 1 дафинов лист
• индийско орехче
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разрязваме пилето на 8 части. Нарязваме лука и гъбите на едро, а чесъна - на ситно.

Изпържваме пилето от всички страни в сгорещеното олио. Прибавяме лука, чесъна и гъбите, заливаме с виното и оставяме да заври. По време на варенето прибавяме дафиновия лист, настърганото индийско орехче, сол и черен пипер.

Заливаме с пилешкия бульон и слагаме във фурната. Печем в силна фурна до пълна готовност на месото. Готовото ястие трябва да е с малко сос и отгоре пилешките парчета да са с препечена кожичка.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Начало