Продукти:
• 4 праскови
• 30 г краве масло
• 2 с.л. кристална захар
• 50 г смлени бадеми
• 20 г натурален шоколад
• 1 с.л. стафиди
• 1 с.л. светъл ром
• 2 с.л. пудра захар
• 1 к.ч. десертно бяло вино
• 1 белтък или сметана за гарниране
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото с кристалната захар. Прибавяме бадемите, настъргания шоколад, стафидите, натопени в рома, и разбъркваме добре.
Обелваме и разполовяваме прасковите. С лъжичка разширяваме вдлъбнатината и я пълним с приготвената смес.
Нареждаме прасковите в намазан с масло и поръсен с пудра захар огнеупорен съд. Заливаме с виното и печем 20 мин в умерена фурна. Поднасяме десерта, гарниран с разбита сметана или разбит на сняг белтък.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...