Продукти: (за 6 порции)
• 1 пиле (около 1,5 кг)
• 800 г картофи
• 12 зелени чушки
• 3 средно големи патладжана
• 6 червени домата
• 1/3 пакетче краве масло
• 4-5 стръка магданоз
• черен пипер и сол
Начин на приготвяне:
Измиваме пилето, изцеждаме и го поставяме в средата на глинен гювеч. Около него разстиламе обелените и нарязани на ситно картофи, върху тях - опечените, обелени и разделени по дължина патладжани, отгоре - обелените и почистени от семките чушки и най-отгоре -обелените домати.
Всеки ред поръсваме с малко сол и черен пипер. Най-отгоре разпределяме маслото, сипваме 1 ч.ч. вода и поръсваме едро накъсания магданоз.
Печем ястието в силна фурна. Малко преди да го извадим махаме капака, за да хване пилето коричка. Поднасяме със сухо бяло вино.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...