Продукти: (за 4 порции)
• 1 тиквичка
• 1 глава лук
• 1 к.ч. олио
• 3 с.л. кисело мляко
• 2 с.л. ориз
• магданоз
• червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме тиквичката и я нарязваме на малки парчета.
В 1 л кипяща вода сипваме олиото, нарязания на филийки лук и посоляваме.
След 5-6 мин прибавяме тиквичката, ориза и съвсем малко червен пипер за цвят. Варим 20 мин на умерен огън.
Накрая прибавяме разбитото кисело мляко и ситно нарязания магданоз.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...