Кулинарни рецепти » Супа Жулиен

 Супа Жулиен
/Франция/

Продукти: (за 4 порции)

• 1 ряпа
• 1 стрък праз
• 2 моркова
• 1 глава лук
• 100 г лапад
• 150 г зелен боб
• 50 г грах
• 40 г краве масло
• 60 г сметана
• 1,5 л месен бульон
• магданоз, копър
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме зеленчуците на тънки ивички. Задушаваме ги леко в маслото, наливаме бульона и варим супата на слаб огън, докато зеленчуците омекнат.

Непосредствено преди сервиране застройваме със сметаната, подправяме с черен пипер и поръсваме със ситно нарязани копър и магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Начало