Кулинарни рецепти » Яйца по баски

 Яйца по баски

Продукти: (за 4 порции)

· 4 яйца
· 30 г краве масло
· 3 с.л. олио
· 4 тънки парчета шунка или пушено месо
· 800 г домати
· 2 чушки
· 2 скилидки чесън
· черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Попарваме доматите, обелваме ги и ги нарязваме на четвъртинки.


Изпичаме чушките и ги нарязваме на ивички. Прибавяме чесъна и изпържваме в 2 с.л. олио. Посоляваме и задушаваме под похлупак 20 мин, докато сосът се сгъсти. Изваждаме чесъна.

Изпържваме шунката в маслото смесено с останалото олио, обръщаме и върху всяко парче чукваме по 1 яйце. Посоляваме, поръсваме черен пипер върху белтъците и след това ги оставяме да се втърдят.

Разпределяме зеленчуковия сос в затоплени чинии и върху него слагаме шунката с яйцата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Начало