Кулинарни рецепти » Цифия

 Цифия

Продукти:

• 1 връзка пресен лук
• половин връзка пресен чесън
• 1 ч.л. червен пипер
• 5-6 яйца
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 2 с.л. брашно
• 4-5 с.л. масло,
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Лука и чесъна нарязваме на ситно, запържваме леко в маслото и поръсваме със сол и червен пипер.

Разбъркваме яйцата с брашното и добавяме киселото мляко. Заливаме лучената смес с яйчената без да бъркаме, само с вилица правим пътеки, за да не загори.

Печем в умерена фурна. Накрая поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: Стоянка Йорданова

Представяме Ви:

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Начало