Продукти: (за 2 порции)
· 1 кофичка кисело мляко
· 4 яйца
· 4-5 скилидки чесън
· 1 с.л. брашно
· 3 с.л. олио
· сол
Начин на приготвяне:
Сгорещяваме олиото и запържваме в него брашното. Щом стане розово, прибавяме разбитите с малко сол яйца и като бъркаме ги пържим, докато се надробят и белтъкът побелее.
Оставяме яйцата да изстинат, а през това време разбиваме киселото мляко със счукания чесън и сол на вкус. Заливаме яйцата с млякото, разбъркваме и поднасяме.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...