Кулинарни рецепти » Боб с яйца на очи

 Боб с яйца на очи

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г бял или черен зрял фасул
• 3 с.л. масло
• 2 с.л. брашно
• 500 мл прясно мляко
• сол, черен пипер
• 1-2 жълтъка
• 4 цели яйца
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Изкиснатия 1 нощ в студена вода фасул сваряваме в чиста вода, отцеждаме и го пасираме.

Пържим в сгорещеното масло брашното до поруменяване и го разреждаме на гладка и гъста каша. Подправяме я със сол и черен пипер и я смесваме с бобеното пюре. Оставяме сместа да поизстине и тогава разбъркваме в нея разбитите жълтъци.

Разсипваме бобеното пюре по чиниите и отгоре слагаме изпържените яйца на очи.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало