Продукти: (за 5 порции)
· 250 г макарони
· 750 г спанак
· 1 пакетче краве масло
· 2 яйца
· 250 мл прясно мляко
· 50 г кашкавал
· сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните в подсолена вода, прецеждаме и ги изплакваме със студена вода.
Нарязваме спанака и го задушаваме до омекване. Прецеждаме и го запържваме в част от мазнината.
На дъното на намаслена тавичка разстиламе половината от макароните. Върху тях разстиламе запържения и посолен спанак и покриваме с останалите макарони. Отгоре заливаме с яйцата, които сме разбили с прясното мляко. Поръсваме с настърган кашкавал и печем в умерена фурна.
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...