Кулинарни рецепти » Макарони със сос от шунка и гъби

 Макарони със сос от шунка и гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г макарони
• 200 г шунка
• половин пакетче краве масло
• 1 глава лук
• 5-6 гъби
• 1 с.л. доматено пюре
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме макароните в подсолена вода, изплакваме ги със студена и ги отцеждаме. Нарязваме шунката на кубчета, а лука и гъбите наситно.

Сипваме нарязаните продукти в разтопеното масло и задушаваме десетина минути. Прибавяме доматеното пюре, разтворено в 1 ч.ч. гореща вода и варим още 5-6 минути.

Накрая подправяме соса с черен пипер и сол на вкус и още горещ го изсипваме върху макароните.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Начало