Кулинарни рецепти » Макарони с шунка и маслини

 Макарони с шунка и маслини

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г къси макарони
• 2 глави лук
• 500 г домати
• 100 г маслини (без костилки)
• 5-6 листа от зелена салата
• 1 връзка магданоз
• 2-3 скилидки чесън
• 150 г шунка
• 100 г настърган пармезан
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме доматите и ги нарязваме на кубчета. Нарязваме лука и магданоза на ситно, зелената салата – на тънки ивички, чесъна – на филийки, а шунката - на малки кубчета.

Сгорещяваме половината зехтин и пържим лука до прозрачност. Прибавяме доматите, подправяме с черен пипер и сол и готвим, докато сосът се сгъсти. Накрая прибавяме маслините и отстраняваме от котлона. Сваряваме макароните в подсолена вода и ги отцеждаме.

Сгорещяваме останалия зехтин и запържваме в него шунката заедно с чесъна. След 2-3 минути прибавяме зелената салата и магданоза, разбъркваме и сваляме от огъня. Сипваме шунката при макароните, добавяме доматения сос и разбъркваме. Преди поднасяне поръсваме с настъргания пармезан.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Начало